Αθηνά Κυρούση

Athina KyrousiΕλληνοϊταλικής καταγωγής, σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και είναι απόφοιτος της Ιταλικής Φιλολογίας.

Από το 2013 συνεργάζεται σταθερά σε όλες τις παραγωγές της ομάδας χορού «Λάθος Κίνηση» του Κωνσταντίνου Μίχου και από το 2014 με την Αναστασία Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο.

Έχει χορέψει και παρουσιάσει στα πλαίσια του φεστιβάλ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑ 2014 το κομμάτι «Ο Διάβολος στην πλατεία Κουμουνδούρου». Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και συνέδρια contact improvisation στην Ευρώπη. Έχει συνεργαστεί με τον Κυριάκο Κοσμίδη για το έργο «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» και τον Tobias Funke στην Ponderosa στην Γερμανία.

Το Νοέμβριο του 2014 ξεκίνησε το «Χωρίς Συντηρητικά», ένα τρίο αυτοσχεδιαζόμενου χορού και μουσικής σε συνεργασία με τους μουσικούς Αντώνη Σταυρινό και Γιάννη Δεσποτάκη το οποίο έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα στα πλαίσια του 14 Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στην Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Τον Μάιο 2015 συμμετείχε στο έργο «ταλο τατ'αλο» του Κωνσταντίνου Μίχου στα πλαίσια του προγράμματος «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» στο Μέγαρο Μουσικής.

Τον Μάιο 2015 παρουσίασε το έργο της «Spes Ultima Dea» σε μουσική του Γιώργου Παπουτσή, στο φεστιβάλ Music in Motion, στο Τριανόν. Τον Οκτώβρη 2015 θα λάβει μέρος στην 17η Μπιενάλε στο Μιλάνο με την ομάδα Allopix, μία συνεργασία με εικαστικούς και μουσικούς με το έργο «Penduloop» που ήδη έχει παρουσιαστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιουνίου στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει διδαχθεί από τους: David Zambrano, Frey Faust, Linda Kapetanea, Josef Frucek, Anton Lacky, David Hernandez, Renate Graziadei, Hildegard De Vuyst, Kitt Johnson, Martin Lawrence, Lucinda Childs, Ian Garside, Ray Chung, Aaron Brandes, Pierre Tavernier, Δάφνις Κόκκινος, Hannah Shepherd, Yeji Kim, Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola, Maura Gahan, Gregory Corbino, Ted Stoffer.

Ως καθηγήτρια, έχει διδάξει σύγχρονο χορό, τεχνική Γκράχαμ, μπαλέτο, contact improvisation, μουσικοκινητική αγωγή και χορό με γονείς και παιδιά. Από το 2011 ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις ανώτερων επαγγελματικών σχολών χορού. Από το 2014 είναι μέλος του Συνεργατικού Στούντιο / Λάθος Κίνηση, μιας κοινοτικής απόπειρας έρευνας της σχέσης του χορού με την κοινωνία, μέσα από μαθήματα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διοργανώνοντας συναυλίες, ημέρες αυτοσχεδιασμού contact improvisation και παραστάσεις.


Με την Αναστασία Λύρα συνεργάστηκε για πρώτη φορά το 2014 στην παράσταση Θαλασσογραφία και, αργότερα, στις παραστάσεις:Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn