That was my woo
Αφιέρωμα στην παλιά Αγγλική μουσική
Ένα ταξίδι στη Μεσαιωνική Αγγλία και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στην Αγγλική πολυφωνία με έργα των Fayrfax, Dunstable, Redford και Byrd.
Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με πολυφωνία της εποχής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης τόσο από τη Γαλλία όσο και την Ισπανία (Libre Vermell - Καταλονία, 14oς αιώνας) που αναδεικνύει τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις της Αγγλικής μουσικής με την υπόλοιπη Ευρώπη μέσα από σπάνιες για το κοινό σελίδες του ρεπερτορίου της παλαιάς μουσικής.
Φωνητικό Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών
Χάρης Βασιλάκης, Όλγα Γραμματικοπούλου, Ελένη Ευθυμίου, Ίρις Σκολίδη, Στέλλα Κελάρη, Θεανώ Παπαδάκη, Μαρία Περτσελάκη, Αγγελική Ράλλη, Μαριάννα Φλώρου.
Ειρήνη Μπιλίνη Μωραΐτη: φωνή
Μυρσίνη Βεστάκη: φλάουτο με ράμφος
Δημήτρης Κούντουρας: μουσική διεύθυνση και φλάουτο με ράμφος.
Μικροσκοπικό Θέατρο | |
13 Ιανουαρίου 2018 | Come Again |
Το Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών επικεντρώνεται στη μελέτη και στη διάδοση της παλαιάς μουσικής ενώ εμφανίζεται τακτικά υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα σε ιστορικούς χώρους της πόλης. Στη μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών κ.ά.
Ο Δημήτρης Κούντουρας ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και στα ιστορικά φλάουτα. Έχει εμφανιστεί σε Ευρώπη και Ασία, μεταξύ άλλων, στη Sala Verdi του Μιλάνου, στην Pablo Casals Hall του Τόκυο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο διεθνές Φεστιβάλ J.S. Bach της Ρίγας, στο Konzerthaus της Βιέννης, στα αυστριακά φεστιβάλ Styriarte, Trigonale και St. Ruprecht, στο Banchetto Musicale του Βίλνιους, σε πολυάριθμα φεστιβάλ στο Μπάρι, στο Μπαχρέιν, στο Τρόλχεταν, στη Χάγη κ.α.
Έχει συνεργαστεί με την Armonia Atenea (Γ. Πέτρου), με την Harmony of Nations Baroque Orchestra, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης (Ph. Jordan) ενώ διευθύνει το σύνολο Ex Silentio και τη σειρά συναυλιών «Παλαιά μουσική στον Άγιο Παύλο». Έχει ηχογραφήσει με το Ex Silentio για τις γερμανικές εταιρείες Talanton και Carpe Diem και σε παραγωγές μπαρόκ όπερας για την DECCA και την MDG. Σπούδασε στις Ανώτατες Σχολές Μουσικής της Ουτρέχτης, του Μιλάνου, της Βιέννης και του Τρόσινγκεν.
Είναι διδάκτορας μουσικολογίας ενώ υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) για το πρότζεκτ «Οι τροβαδούροι στο βασίλειο της Θεσσαλονίκης μετά το 1204» (Νεφέλη/Fairead 2017).
Έχει εκδώσει μελέτες και δοκίμια σε ζητήματα και σχέσεις μουσικής και λόγου καθώς και ιστορίας της μουσικής ενώ διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και στο Ωδείο Αθηνών.