Χορός δωματίου, Γαλλική κατάδυση

Χορός δωματίου, Γαλλική κατάδυση

Φεστιβάλ Χορού με Γαλλική μουσική κάθε Σάββατο, από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 3 Δεκεμβρίου 2016.
Ο κύκλος των οκτώ παραστάσεων του φεστιβάλ -υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου- περιλαμβάνει τρεις βραδιές με έργα του Μωρίς Ραβέλ, δύο με έργα του Κλωντ Ντεμπυσσύ, ενώ στις υπόλοιπες τρεις βραδιές η χορογραφία εμπνέεται από την μουσική των Ολιβιέ Μεσιάν, Σεζάρ Φρανκ, Έκτωρ Μπερλιόζ και Γκαμπριέλ Φωρέ.
Το χορευτικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ αναπτύχθηκε στο Μικροσκοπικό Θέατρο κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων ετών και αποτελεί συνέχεια της σχέσης αγάπης προς την Γαλλική μουσική που η χορογράφος καλλιέργησε με την πολυάνθρωπη Σχεδία Ομάδα Χορού κατά την οκταετία 1996 -2004.
Τα έργα του φεστιβάλ είναι ως επί το πλείστον χορογραφίες σόλο και ντούο, όπως επιβάλλει ο χαρακτήρας δωματίου της σκηνής του θεάτρου. Στη θεματολογία των χορευτικών έργων, η οποία πηγάζει από εκείνη της μουσικής, το παραμύθι και το φανταστικό ταξίδι συνυπάρχουν με την αφαιρετική προσέγγιση και τον φορμαλισμό στην σκηνική οργάνωση της κίνησης του σώματος.

Όπως φαίνεται και από τους τίτλους των έργων τα δίδυμα θέματα Χρόνος και Σώμα, Φύση και Ψυχή είναι οι πρωταγωνιστές του φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα

ΗμερομηνίαΈργα
15 Οκτωβρίου 2016 Πρελούδιο - Μουσική: Κλωντ Ντεμπυσσύ
22 & 23 Οκτωβρίου 2016 Μπολερό, ένας Λαβύρινθος του Χρόνου  - Μουσική: Μωρίς Ραβέλ (η παράσταση στις 22 Οκτωβρίου κλειστή για το κοινό)
29 Οκτωβρίου 2016 Η Σεχραζάτ όταν χορεύει: Σεχραζάτ ΙΙΟντίν ♦ Ιντελούδιο Λυπημένα Πουλιά - Μουσική: Μωρίς Ραβέλ
5 Νοεμβρίου 2016 Οι Τέσσερις Εποχές: ΆνοιξηΚαλοκαίρι Φθινόπωρο Χειμώνας - Μουσική: Κλωντ Ντεμπυσσύ | Danza Minima - El Árbol Μουσική: Edgard Varèse
12 Νοεμβρίου 2016 Φρανκ και Μεσιάν: Tu Amor ad infinitum  Εξωγήινη Έμμονή - Μουσική: Σεζάρ Φρανκ, Ολιβιέ Μεσιάν
19 Νοεμβρίου 2016  Απ’ τα κάνυον στ’ αστέρια: Το ρολόι του ήλιου -  Μουσική: Ολιβιέ Μεσιάν
26 Νοεμβρίου 2016 Θαλασσογραφία: Το ρολόι του νερού - Μουσική: Έκτωρ Μπερλιόζ, Γκαμπριέλ Φωρέ
3 Δεκεμβρίου 2016 Πορτραίτο της Αιωνιότητας - Μουσική: Μωρίς Ραβέλ

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn