Απρόβλεπτες σχέσεις

notturno

Το αυτοσχεδιαστικό τρίο «Απρόβλεπτες Σχέσεις», με μουσική το σύνολο των Impromptus του Φραντς Σούμπερτ, αναβιώνει από το ρεπερτόριο του το Μικροσκοπικό Θέατρο σε μια παράσταση - αφιέρωμα στον Στηβ Πάξτον, που έφυγε από την ζωή πριν από μερικούς μήνες.

Θα χορέψουν οι Ειρήνη Αλεξίου, Ελίνα Παπαδοπούλου και Ματίνα Σαρρή, με διδασκαλία της Αναστασίας Λύρα.

Ο Στηβ Πάξτον, οραματικός καλλιτέχνης του μοντέρνου χορού, με παγκόσμια επίδραση, υπήρξε φίλος και μέντορας της ομάδας του Μικροσκοπικού Θεάτρου για πολλά χρόνια, από την εποχή που αυτή ονομάζονταν Σχεδία. Είχε παρευρεθεί στις πρώτες παραστάσεις των «Απρόβλεπτων Σχέσεων» (πρωτότυπος τίτλος Liaisons Imprévues) και είχε επαινέσει θερμά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Οι «Απρόβλεπτες Σχέσεις» βασίζονται στην εξαιρετική «χημεία» ανάμεσα στις τρεις χορεύτριες καθώς τις διακινεί η καταλυτική δύναμη, η συγκίνηση και η χάρη της μουσικής του Σούμπερτ.


Από το πρόγραμμα του κύκλου παραστάσεων Σουμπερτιάνα (2017)

...Το 1997 είχαμε αρχίσει νομίζω της πρόβες του αυτοσχεδιαστικού τρίο Liaisons Imprévues με μουσική τα Impromptus του Σούμπερτ, όταν διαπιστώσαμε ότι συμπληρώνονταν εκείνη τη χρονιά τα  200 χρόνια από την γέννηση του συνθέτη. Έτσι αποφασίσαμε τότε να αφιερώσουμε τις παραστάσεις μας σ' αυτήν την επέτειο.

Φαίνεται  πως το πνεύμα του συνθέτη είδε εξαρχής με καλό μάτι τη συμμετοχή  μας στους εορτασμούς, καθώς από την πρώτη στιγμή η δημιουργική χημεία που εκλύθηκε στη σχέση ανάμεσα στις τρεις χορεύτριες, ήταν καταλυτική. Βλέπαμε τότε κατά την διάρκεια της παράστασης την Ειρήνη, την Ελίνα και τη Ματίνα να μεταμορφώνονται κάθε φορά ως δια μαγείας, χωρίς πρόβλημα, χωρίς αντίσταση, σε πλάσματα της μουσικής.

Είκοσι χρόνια, μετά οι χορεύτριες μάς προσκαλούν να ξαναμοιραστούμε μαζί τους τη στιγμή της μέθεξης. Ευελπιστώντας σταθερά στην εύνοια των πνευμάτων της μουσικής. Α. Λ.


Μουσική: Φραντς Σούμπερτ, Impromptus
Διεύθυνση: Αναστασία Λύρα
Χορός: Ειρήνη ΑλεξίουΕλίνα ΠαπαδόπουλουΜατίνα Σαρρή

Διάρκεια: 53 λεπτά


Μικροσκοπικό Θέατρο  
4 Μαρτίου 2017 Σουμπερτιάνα
20-30 Μαΐου και 20 Οκτωβρίου-30 Νοεμβρίου 1998 Σχεδία Ομάδα Χορού - Θέατρο Σφενδόνη  Liaisons Imprévues
19-21 Δεκεμβρίου 1997 Σχεδία Ομάδα Χορού - Εργοστάσιο Liaisons Imprévues

Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn