Ρωξάνη Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό́ τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και το Διεθνές Ωδείο Αθήνας και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος Master of Music in Advanced Musical Studies, Opera Studies από το Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοπράνο στην παγκόσμια πρώτη της ηλεκτρακουστικής όπερας του Νίκου Χαριζάνου Το βλέμμα της Τυφλότητας (2004), το ρόλο της Rosina, La finta semplice, W.A. Mozart (Opera Studio ΕΛΣ 2013), το ρόλο της Lucinda, L'amante di tutte, Baldassare Galuppi, (Opera Studio ΕΛΣ 2014). Το 2016 σε συνεργασία με τους Jean Cassies και Georges Villard πρωταγωνίστησε στην Opera-Cabaret παράσταση Αχ, Ρωξάνη!!... στο θέατρο Χυτήριο υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Συμφωνική του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα της Όπερας της Rijeka (Κροατίας) και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn