Κωνσταντίνος Μίχος

konstantinos_mihosΟ Κωνσταντίνος Μίχος το 1984, μαθητής στην Κρατική σχολή χορού (Κ. Σ. Ο. Τ.), είδε για πρώτη φορά έργο της Αναστασίας Λύρα, το Κίνηση I, η οποία είχε μόλις επιστρέψει από τις σπουδές της στην Νέα Υόρκη. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε αυτοσχεδιασμό και όταν η παράσταση τελείωσε πήγε και της είπε ότι όποτε αυτή χρειαζόταν χορευτή αυτός θα ήθελε να χορέψει μαζί της.

Πέρασαν 33 χρόνια, στη διάρκεια τους αυτός αποφοίτησε, με την συμβολή της σπούδασε χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στην Νέα Υόρκη, ίδρυσε την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση,  δημιούργησε περισσότερα από 50 έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ Αθηνών, Καλαμάτας, Δημητρίων, στην μπιενάλε Μασσαλίας, στην Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, βραβεύτηκε με το Κρατικό βραβείο χορογραφίας 2000, συνεργάστηκε με περισσότερους από 100 Έλληνες και ξένους χορευτές, δίδαξε αυτοσχεδιασμό στην Κρατική σχολή χορού, στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Αριστοτέλειο κ.α.

Τον Ιανουάριο του 2017 η Αναστασία του ζήτησε να χορέψει το Winterreise – Το ταξίδι του χειμώνα της ψυχής, του Σούμπερτ.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn