Κωνσταντίνος Μίχος

konstantinos_mihosΟ Κωνσταντίνος Μίχος το 1984, μαθητής στην Κρατική σχολή χορού (Κ. Σ. Ο. Τ.), είδε για πρώτη φορά έργο της Αναστασίας Λύρα, το Κίνηση I, η οποία είχε μόλις επιστρέψει από τις σπουδές της στην Νέα Υόρκη. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε αυτοσχεδιασμό και όταν η παράσταση τελείωσε πήγε και της είπε ότι όποτε αυτή χρειαζόταν χορευτή αυτός θα ήθελε να χορέψει μαζί της.

Πέρασαν 33 χρόνια, στη διάρκεια τους αυτός αποφοίτησε, με την συμβολή της σπούδασε χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στην Νέα Υόρκη, ίδρυσε την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση,  δημιούργησε περισσότερα από 50 έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ Αθηνών, Καλαμάτας, Δημητρίων, στην μπιενάλε Μασσαλίας, στην Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, βραβεύτηκε με το Κρατικό βραβείο χορογραφίας 2000, συνεργάστηκε με περισσότερους από 100 Έλληνες και ξένους χορευτές, δίδαξε αυτοσχεδιασμό στην Κρατική σχολή χορού, στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Αριστοτέλειο κ.α.

Τον Ιανουάριο του 2017 η Αναστασία του ζήτησε να χορέψει το Winterreise – Το ταξίδι του χειμώνα της ψυχής, του Σούμπερτ.


Γιάννης Μήτσος

yiannis-mitsos.jpgΓεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής. Αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή performing arts HOPA academy όπου διδάχθηκε χορό από τους Σοφία Παπαδοπούλου και Κυριάκο Κοσμίδη, Χρυσηΐδα Λιατζιβίρη, Πέρσα Σταματοπούλου και Όλια Τορναρίτου, Κίκη Κακουλή και Eli Kostova. Επίσης, έχει διδαχθεί μακρόχρονα στο χώρο του BUTOH από τους δασκάλους Moeno Wakamatsu και Masaki Iwana. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο στο Ρουφ, Ναό της Αφαίας(Αίγινα), Baumstrasse, Θέατρο 104, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Θέατρο Τριανόν, κ.α., με συνεργάτες όπως τους Αργύρη Ξάφη, Σταυρούλα Σιάμου, Τάση Χριστογιαννόπουλο, Μάρθα Τομπουλίδου, Κατερίνα Σκιαδά, Μαριάννα Τσαγκαράκη, Sylvia Macchi, Μελίνα Αργυρίου, Ρόζα Προδρόμου, Χρυσηΐς Λιατζιβίρη, Κλεάνθη Κόκκορη, Ελένη Λαγκαδινού, Σοφία Γαλανάκη.
Πιστεύει στην απλότητα και την αλήθεια της κίνησης και αποζητά έναν τρόπο απαλλαγμένο από την ανάγκη για επιβεβαίωση.

 


Αγγελική Παπαδοπούλου

Βιογραφικό σημείωμα.

 


Ευανθία Κοκκινέλη

Γυμνάστρια και υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική. Κάνει χορό από μικρή και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού.

Με την Αναστασία Λύρα συνεργάστηκε στο έργο GraviDanza.


Δημήτρης Παπακυριαζής

Βιογραφικό σημείωμα.


Ισαβέλλα Καραμολέγκου

isavella karamolegkouΒιογραφικό σημείωμα.

 


Βίκυ Μαραγκάκη

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 

 


Αλίτο Αλέσι

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 


Γιώργος Φωκιανός

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 


Άννυ Χατζηκωνσταντίνου

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 

 


Κώστας Τσιούκας

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 


Γιωργής Τσαμπουράκης

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 


Ίσις Τσαμπούκου

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 

 


Γιάννα Τσβάνοβα-Χανιώτη

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 

 


Χριστίνα Σουγιουλτζή

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Επαγγελματική σχολή χορού Ν. Κονταξάκη και το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1999 μέχρι το 2003 συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές της Σχεδίας Ομάδας Χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την περίοδο αυτή η ομάδα συνεργάστηκε με τους Steve Paxton, Simone Fortey, David Zambrano, Alito Alesi,Peter Ryan κ.α.
Από το 2003 ως το 2008 συνεργάστηκε με την ομάδα Sinequanon στον πολιτιστικό χώρο ΚΡΑΤΗΡΑ.

 

 

 


Ελευθερία Ράπτη

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 

 


Αναστασία Ράπτη

anastasia raptiΒιογραφικό σημείωμα.

 

 


Μίτση Πίππα

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 


Νίκος Λυμπεράτος

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 


Ελένη Πετράκη

Βιογραφικό σημείωμα.

 

 

 


Κωνσταντίνος Πασσάς

Βιογραφικό σημείωμα.